Čaj z Jernejem Gomoljnice

SRE 24.10.2018
    Čas dobave:5-7 days
Dodaj v košarico
  • Opis

Svet gomoljnic

Kdaj: sreda, 24.10.2018 ob 20.00 uri
Kje: Plesni salon Salsa, Ukmarjeva 2, Ljubljana - Rudnik
Po počitnicah vas vabimo na serijo srečanj, čajank z Jernejem, ki so v pretekli sezoni navdušila z odličnimi predavanji, zanimivo družbo, okusno kulinariko in z možnostjo nakupa zdravih pridelkov in izdelkov.

Čas, v katerem živimo, nas je privedel do točke, ko se vračamo nazaj k naravi, k samooskrbi s sadjem in zelenjavo. Spoznali bomo veščine kako si sam pridelaš vrtnine, zelišča, sadje, kakor so to znale naše babice.

Srečanje vodi Jernej Mazej, vodja Kmetije Mazej in predsednik društva Učni sadovnjak. Prijatelji mu rečejo tudi kralj paradižnikov, saj na svoji kmetiji blizu Mozirja, goji preko 300 sort pradižnikov. Večkrat predava na različnih seminarjih, kmetijskih šolah, srečanjih in je gost kmetijskih in naravovarstvenih oddaj.

Na svetu obstaja precej užitnih gomoljnic in korenovk, ki so lahko odličen nadomestek krompirja in jih lahko uživajo ljudje z diabetesom. Zato bomo tokratno predavanje posvetili tem rastlinam in se spoznali z tistimi, ki bi jih bilo mogoče pridelovati v naših klimatskih pogojih. 

Sledi prijetno druženje. Kotizacija za dogodek (pokritje osnovnih stroškov) je 3 €. V to ceno je vključeno predavanje, recepti za pripravo jedi iz gomoljnic v elektronski obliki, domač čaj in domači prigrizki. Med seboj bomo izmenjali ideje in nasvete, dobili odgovore na naša vprašanja in se družili v ekološkem, kulturnem in umetniškem smislu. S seboj prinesite veliko dobre volje in nasmehov, povabite prijatelje. Se vidimo... 

Dogodek organizirata Društvo Center kreativnosti Eureka in Kmetija Mazej.

Predprijava je nujna in obvezna zaradi zagotovitve sedežev, pisnega gradiva in kulinaričnih dobrot. Lahko se prijavite tukaj na FB strani, na mail info@kreativno.si ali na telefon 068 63 26 27 ali 059 039 049 - Plesni salon Salsa, ali direktno pri Jerneju na 041 820 917. Vabljeni