Jernej Mazej

    Čas dobave:5-7 days
  • Opis

umetnik vrtnarjenja

Jernej je umetnik sajenja semen, vzgoje sadik in pridelave vrtnin ter zelenjave. Med prijatelji je znan kot Kralj paradižnikov. Deluje na družinski kmetiji Mazej, ki stoji na idiličnem koncu Slovenije, v vasi Gneč, Ljubija blizu Mozirja.

Jernej, njegova Kmetija in naše Društvo Eureka smo pripravili veliko zanimivih srečanj, kjer smo združili umetnost plesa, glasbe in besede z Naravo in Rastlinami. Umeščenost Človeka primarno v okolje samooskrbne pridelave hrane je v današnjem času najbolj pomembna. Je vizija lepe prihodnosti, polnega ustvarjanja, srečnega druženja. Le Človek, ki je povezan s procesi letnih časov v vrtu, na polju, v gozdu, ob jezeru, bo lahko polno doživljal Življenje, pisal pesmi, plesal, kiparil, igral gledališke igre, se ukvarjal z duhovnostjo in osebnostno rasel. Ob tem bo poskrbel za primarne potrebe zdrave prehrane, ekološkega odnosa do okolja in varovanje habitatov, ki so v Sloveniji še raznovrstni in često unikatni v evropskem prostoru.

Več o njem in njegovi kmetiji si boste lahko prebrali na spodnji povezavi. O sebi so zapisali:

" Kmetija Mazej, po domače pri Spodnjem Fideju iz Gneča, smo kmetija, ki se ukvarja z pridelavo zelenjave, ohranjanjem avtohtonih slovenskih sort, vzgojo sadik zelenjave, eksotičnih zelenjadnic in jagod. Predvsem smo znani po pridelavi preko 200 različnih sort paradižnika in ena iz med njih je tudi Čokec. Včasih smo bili znana hmeljarska družina."
http://www.king-paradajz.si