Čaj z Jernejem Vrtnine

29.11.2017
    Čas dobave:5-7 days
Dodaj v košarico
  • Opis

Sorte vrtnin naših babic

Kdaj: sreda, 29.11.2017 ob 19.30 uri
Kje: Plesni salon Salsa, Ukmarjeva 2, Ljubljana - Rudnik

Vabljeni na čajanko! Čas, v katerem živimo, nas je privedel do točke, ko se vračamo nazaj k naravi, k samooskrbi s sadjem in zelenjavo. Jerner nas bo na srečanju popeljal na pot spoznavanja veščin, da si bomo znali sami pridelati vrtnine, zelišča, sadje, kakor so to znale naše babice.

Srečanje vodi in predava Jernej Mazej, vodja Kmetije Mazej in predsednik društva Učni sadovnjak. Prijatelji mu rečejo tudi kralj paradižnikov, saj goji trenutno 240 sort pradižnikov na svoji kmetiji blizu Mozirja. Večkrat predava na različnih seminarjih, kmetijskih šolah, srečanjih in je gost kmetijskih in naravovarstvenih oddaj.

Spoznali bomo sorte, ki so jih gojile naše babice in se srečali z avtohtonimi novimi slovenskimi sortami. Ob Jernejevih bogatih izkušnjah na njihovi družinski kmetiji se bomo navdušili za svoj lasten vrt ali obogatili izkušnje, če vrt že imamo.

Med seboj bomo izmenjali ideje in nasvete, dobili odgovore na naša vprašanja in se družili v ekološkem, kulturnem in umetniškem smislu.

Na dogodku bomo imeli degustacijo čajev in peciva z ekološke kmetije Potočnik - Poprask, srebali bomo tudi čaje Aurora Planeta, sodelovala pa bo tudi Eva Brinovšek.
Na dogodku bo možno kupiti izdelke zgoraj omenjenih kmetij.
Udeleženci prejmejo brezplačno pisno gradivo.

Dogodek organizirata Društvo Center kreativnosti Eureka in Kmetija Mazej.

Dogodek je brezplačen, veseli pa bomo prostovoljnih prispevkov.
Predprijava je nujna in obvezna zaradi zagotovitbe sedežev, pisnega gradiva in kulinaričnih dobrot. Lahko se prijavite tukaj na FB strani, na mail info@kreativno.si ali na telefon 068 63 26 27 ali 059 039 049 - Plesni salon Salsa. Lahko pa se prijavite direktno pri Jerneju na 041 820 917. Vabljeni